top of page

Knoydart Schotland April 2018

4 dagen lopen door een van de laatste wildernis gebieden van Europa: ontdek de hooglanden van Schotland

 

Dit gebied in het Westen van Schotland is een van de laatste wildernis gebieden van Europa. We beginnen deze tocht in Glenfinnann. Van daar lopen we met bepakking in 4 dagen naar Inverie, een schiereilandje waar je slechts wandelend of per boot kunt komen.

 

Overnachten doen we in de tent of in een bothy, een zeer eenvoudige hut, kenmerkend voor de Schotse hooglanden. Er is geen mens, hoogtemast of kerktoren te zien. Wel genoeg herten en schapen. We lopen compleet off track en navigeren met kaart en kompas door het landschap. Het landschap, de bepakking en de ervaring van ‘4 seizoenen op 1 dag’ maken het tot een bijzondere en pittige tocht en tevens een prachtige kans om dit unieke gebied te leren kennen. In Inverie ervaar je een echt ‘einde-van-de-wereld-gevoel’. Hier slapen we in een comfortabele herberg, op loopafstand van de ‘most remote pub of the UK’, de Old Forge met veel verse vis en zeevruchten op het menu en uiteraard een welverdiend biertje.

 

Programma

Dag 1: Vanaf NL vliegen we naar Glasgow waar we onze weg per bus vervolgen naar het startpunt van de route. De eerste loopdag brengt ons in noordelijke richting waar we na een aantal uur ons kamp opzetten op een droge plek in het moerassige landschap.  

 

Dag 2: We starten deze dag met een pittige, steile beklimming van de Sgurr Thuim, bij het woud van de Glen Pean. Van daaruit lopen we door in westelijke richting door het bijzondere, ruige en onvoorspelbare landschap van het dal dat uitkomt bij de Loch Morar. Wij proberen de Oban bothy te bereiken, maar met 4 seizoenen op 1 dag is niets zeker.

 

Dag 3: We beklimmen de Carn Mor en volgen zijn besneeuwde bergkam om vervolgens af te dalen tot het Glen Dessarry woud. Dit dal zal ons leiden naar de volgende Loch en de Sourlies bothy. Als we deze bothies niet halen zetten we een kamp op of bouwen we een noodbivak bij de Lochan Mhaim.

 

Dag 4: Op de vierde loopdag klimmen we over de col van Mam Meadall en beklimmen we vervolgens de Beinn Bhuidhe, een afgelegen belvédère boven de Loch Nevis, met mogelijk uitzicht op Inverie, ons eindpunt op de laatste dag.

 

Dag 5: Door rivierbeddingen en moerasgebied vinden we onze weg naar Inverie. We hebben deze dag ook tijd om de kustlijn te verkennen, verse mosselen te zoeken en we eten ’s avonds in een warme pub en liggen in een comfortabel bed.

De volgende ochtend verlaten we het eiland per boot en passeren onderweg het wereldberoemde Isle of Skye. Vanuit Mallaig nemen we vervolgens de bus terug naar Glasgow.

 

Intake

Voorafgaand aan het weekend wordt met elke deelnemer een telefonische intake gehouden.

 

Groep

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers.

 

​Kosten

€ 900,- (incl.BTW) inclusief verblijf op basis van half-pension, gidsen en coaching. 

Exclusief reiskosten/vervoer en consumpties buiten het halfpension.

 

Informatie & Aanmelding

Voor meer informatie of als je je aan wilt melden voor deze tocht kun je contact met ons opnemen door een mail te sturen aan info@innertrail.nl of te bellen met Olivier (06-41080349).

 

Bij aanmelding ontvang je een mail met meer informatie over de dagindeling, paklijst, routebeschrijving en telefoonnummers voor het thuisfront.

bottom of page