top of page

Frankrijk 24 - 29 april 2020

4 Dagen lopen over witte lege sneeuwvlaktes met uitzicht over het alpen massief.


De tocht vindt grotendeels plaats op een sneeuwvlakte boven de boomgrens met prachtig uitzicht op de Alpen. Na een dag acclimatiseren en wennen aan de omgeving en het materiaal gaan we een paar dagen op pad over het heuvelachtig sneeuwplateau, met onze rugzak en onze slaapspullen. Al lopend op onze sneeuwschoenen trekken we ons eigen spoor door de sneeuw. In het verlaten, stille witte landschap zien we gemsen hetzelfde doen. Onderweg staan we regelmatig stil om de sneeuwcondities te bestuderen: wat voor sneeuw hebben we vandaag? Wat betekent dit voor het lopen en de route?

We lopen met professioneel materiaal, iedere deelnemer beschikt over een schep, sonde en pieper.  Tijdens de tocht oefenen we met het gebruik hiervan en leer je meer over sneeuwcondities o.a. in relatie tot lawine risico. Door de verschillende sneeuwlagen te bestuderen leren we het landschap te lezen.


Met deze tocht beleef je op een unieke manier de winter. Doordat we slechts 1 nacht in een onbemande hut slapen en matrassen overal aanwezig zijn, hoeven we niet veel materiaal en eten mee te nemen. De rugzak is dan ook niet te zwaar, reken op 6-8 kg.

Programma

Dag 1: Aankomst (eigen vervoer) eind van de middag, aperitief, diner in een comfortabele gîte in het dal.


Dag 2: Inlooptocht vanuit de gîte. Deze dag staat in het teken van kennismaking, met elkaar en de omgeving.  Overdag trekken we de bossen in om te genieten van de stilte en de natuur. We verkennen de omgeving, de sneeuwcondities en krijgen instructies over het materiaal. Overnachting in de gîte.


Dag 3: We vertrekken door het bos en klimmen naar het plateau waar zich een prachtig uitzicht over de Alpen voor ons ontvouwt. Onze bestemming is een onbemande hut: spartaans maar wel gezellig met een houtkachel en schone matrassen. Mogelijk moeten we met onze schep de deur vrijmaken van de sneeuw om naar binnen te kunnen. Haardhout hakken, sneeuw verzamelen om te koken, het hoort er allemaal bij. De hut staat op het plateau met uitzicht over de bergen en een prachtige zonsondergang.  

 

Dag 4: Tocht over het plateau. We lopen door het glooiende landschap, een witte vlakte, niets anders dan een lege besneeuwde wereld met uitzicht over het massief.


Doel van de dag is een bemande hut. In de omgeving van deze hut leren we hoe we een noodonderkomen kunnen bouwen in de sneeuw. In ons eigengebouwde sneeuwhol, kunnen we de ervaringen van de dag uitwisselen. Een bijzondere ervaring!


​Dag 5: Op deze dag lopen we via een andere weg terug naar het dal, aankomst bij de gîte van het begin van de tocht.
De tocht eindigt hier. Terugtocht de volgende dag met eigen vervoer.

Intake

Voorafgaand aan het weekend wordt met elke deelnemer een telefonische intake gehouden.

 

Groep

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers.

 

​Kosten

Nader te communiceren.

 

Informatie & Aanmelding

Voor meer informatie of als je je aan wilt melden voor deze tocht kun je contact met ons opnemen door een mail te sturen aan info@innertrail.nl of te bellen met Olivier (06-41080349).

 

Bij aanmelding ontvang je een mail met meer informatie over de dagindeling, paklijst, routebeschrijving en telefoonnummers voor het thuisfront.  

bottom of page