top of page

Noorwegen 19 - 24 juni 2020

We ontmoeten elkaar op Alensund airport waar we jullie komen ophalen voor een transfer van 1,5 uur naar Tafjord.


Eenmaal daar aangekomen en alle materiaal gecheckt, vertrekken we direct naar de Reindalsseter hut. Deze ligt in een klein dal hangend tussen de fjord en het Reinheimmer plateau in. Zo zijn we meteen in de Scandinavische ambiance voor onze eerste overnachting.

Programma

Dag 2: De volgende dag nemen we een variant van de normale GR om via een naamloze bergpas (hoe mooi is dat!) het plateau op te komen. We hebben deze pas gekozen omdat het uitzicht aan de achterkant écht erg mooi is, en van daaruit kunnen we ook vooruitkijken naar de tochten van de komende dagen.
Vanaf deze pas dalen we langs een gletsjer naar de Veltdalshytta, onze tweede hut. En voor diegenen die daar zin in hebben: zullen we erin slagen om ons diner te vissen in het meer?

Dag 3: beklimming van de Karitinden door een ongemarkeerde rotswoestijn in een landschap van  ‘Lord of the Rings’. De beloning op de top: Noorse bergen zo ver als het oog kan zien, en géén enkel teken van andere mensen.
Als we terug in de hut zijn, hebben we ‘vrije tijd’ om lekker te genieten van de plek, en voor diegenen die hun skills willen bijspijkeren, is het mogelijk om zich te verdiepen oriëntatie/GPS, geologie, weerbericht etc. via kleine workshops.

Dag 4: we steken het plateau over op weg naar de Pyttbua hut, kruispunt van een aantal belangrijke routes door het gebied. Een mooie gelegenheid om de Noren in hun omgeving te ontmoeten en samen een hut te delen. 

Dag 5: brengt ons naar de Vakkerstøylen hut die als bijzonder heeft dat de hut via een roeibootje te bereiken is over het Ulvådalsvatnet meer. De avond ervoor zullen we dus in de hut informatie inwinnen over de condities en de boot, en samen kiezen of we dit willen proberen of anders door het smalle en prachtige Pittbudalen (ook geen straf) te lopen.

​Dag 6: hebben we een lange etappe om terug te lopen naar de hut van de aankomstdag boven Tafjord, de Reindalsseter. Lang en uitdagend met steeds van het ene dal naar het andere lopen, maar wel met een geweldige verscheidenheid aan sferen, kleuren en uitzichten. En als we dan eindelijk in  de hut zijn, ontspanning en een stevige maaltijd gegarandeerd!

​De volgende dag dalen we terug naar Tafjord en brengen we jullie terug naar de luchthaven.

Dit allemaal gezegd...

We zijn hier in Noorwegen: het weer, de condities van het terrein (hoe drassig, kans op zomerlawine, wind bij de bergpassen, enz..) leiden de dans... Dit betekent dat we steeds met elkaar zullen moeten overleggen wat we willen gaan doen, en mogelijk bovengenoemde programma aanpassen, voor onze veiligheid én plezier!

Intake

Voorafgaand aan het weekend wordt met elke deelnemer een telefonische intake gehouden.

 

Groep

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers.

 

​Kosten

Nader te communiceren.

 

Informatie & Aanmelding

Voor meer informatie of als je je aan wilt melden voor deze tocht kun je contact met ons opnemen door een mail te sturen aan info@innertrail.nl of te bellen met Olivier (06-41080349).

 

Bij aanmelding ontvang je een mail met meer informatie over de dagindeling, paklijst, routebeschrijving en telefoonnummers voor het thuisfront.  

images.jpeg
Tafjord_(28896689651).jpg
Tafjord-norway.jpg
bottom of page